نمایشگر دسته ای مطالب
گروه آموزشی علوم دامی
گروه آموزشی علوم دامی
گروه آموزشی علوم دامی
آموزش دامپروری ابتدا در سال 1324 در دانشکده کشاورزی شروع شد تا اینکه در سال 1334 «واحد دامداری» دانشکده بنیاد نهاده شد. در سال 1335 گرایش دامپروری در دوره کارشناسی رشته کشاورزی عمومی راه اندازی شد. در سال 1340 این گرایش به رشته دامپروری در مقطع کارشناسی تبدیل شد و در سال 1342 گروه دامپروری به عنوان یکی از گروه های دانشکده کشاورزی به رسمیت شناخته شد. مقطع کارشناسی ارشد علوم دامی در دانشگاه تهران برای اولین بار در سال 1346 به صورت ناپیوسته و دوره های دکتری در سال 1373 در رشته تغذیه دام، در سال 1380 در رشته اصلاح نژاد دام و در سال 1383 در رشته فیزیولوژی دام راه اندازی شدند.
در این رشته مطالعه و بررسی در زمینه های تغذیه، ژنتیک و اصلاح دام، فیزیولوژی، اصول بهداشت و بیماری های دام و طیور، ساختمان ها و تجهیزات و مدیریت پرورشی، مباحثی است که دانشجویان با آن آشنا می شوند. رشته علوم دامی در مقطع کارشناسی با دو گرایش دام و طیور دانشجویان را برای ورود به حرفه پرورش دام و طیور و یا امور اجرایی به عنوان مهندس علوم دامی به عنوان کارشناس و یا مدیر آماده می سازد. علاوه بر این با ارائه آموزش های اساسی در زمینه های تخصصی مربوطه امکان ادامه تحصیل دانشجویان را در مقاطع بالاتر فراهم می کند.
این رشته در مقاطع کارشناسی ارشد با گرایش های تغذیه، ژنتیک و اصلاح، فیزیولوژی، مدیریت واحدهای دامپروری، زنبور عسل و ارائه دروس تخصصی مربوطه زمینه تربیت کارشناسان ارشد با گرایش تخصصی جهت جذب در مراکز پژوهشی و آموزشی و نیز به عنوان کارشناس ارشد در واحدهای اجرایی و تولیدی کشور را فراهم می نماید. در مقطع دکتری پذیرفته شدگان می توانند در رشته های تغذیه با گرایش دام، تغذیه با گرایش طیور، فیزیولوژی با گرایش های تولید مثل، رشد، گوارش ... و ژنتیک و اصلاح دام با گرایش های کمی ژنتیک مولکولی و کمی تحصیلات خود را ادامه داده و پس از گذراندن مراحل آموزشی و پژوهشی به عنوان متخصص در مراکز آموزشی و پژوهشی کشور به عنوان هیأت علمی به امور آموزشی و پژوهشی کار تخصصی خود را دنبال نمایند.
علاوه بر این به علت مشترک بودن بسیاری از زمینه های تخصصی امکان اشتغال به کار دانش آموختگان در سایر مراکز علمی کشور به غیر از علوم دامی نیز فراهم می باشد.
با توجه به اهمیت بخش دامپروری کشور و نیز حجم سرمایه گذاری های انجام شده و ایجاد صنایع بزرگ گاوداری، مرغداری، خوراک دام، صنایع شیر و گوشت، پرواربندی ها در بخش های خصوصی و نیمه دولتی امکان اشتغال برای دانش آموختگان این رشته در مقاطع مختلف به خوبی فراهم شده است. علاوه بر این با توجه به زمینه سازی های انجام شده و نیاز بخش، امکان ایجاد دفاتر و مراکز خدماتی و مشاوره ای تحت مدیریت دانش آموختگان این رشته به طور رسمی وجود دارد.
دکتر احمد زارع شحنه مدیر گروه | ![]() |